İçeriğe geç

Yoncayı Hangi Ilaç Öldürür

Yonca’ya hangi ot ilacı atılır?

İmazamox, yoncanın yoncaya yapışmasını önlediği için özellikle etkilidir.

Hangi zirai ilaç öldürür?

Latince bitki öldürücü anlamına gelen herb (herb-) kelimesinden türetilen herbisitler, istenmeyen bitkilerin kontrolünde kullanılan maddelerdir.

Çayır otunu hangi ilaç öldürür?

GALIGAN® 240 EC, yıllık geniş yapraklı ve dar yapraklı yabani otları kontrol etmek için bir herbisittir. 240 g/l oksifluorfen içerir.

Yonca ilaçlaması nasıl yapılır?

İkinci yöntem, 100 g bakteri kültürünü 15 litre suyla karıştırıp kalın başlı bir püskürtme pompası kullanarak tarlaya uygulamayı içerir. Her iki yöntem de gün batımında veya yağmurdan önce yapılmalıdır. Yonca yetiştiriciliğinde en önemli bakım önlemleri sulama, gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı ot kontrolüdür.

Yonca verimini artırmak için ne yapmalı?

Çimlenme sulamasından sonra toprak altı damla sulamaya geçilmesi yoncanın daha hızlı büyümesini sağlar. Toprak altı damla sulama, ürün gelişimini daha homojen hale getirir ve hasat verimliliğini artırır. Toprak altı damla sulama sistemiyle sulama ve gübreleme sayesinde, sezon başına çelik sayısı 1 ila 3 artar.

Yonca en çok hangi gübreyi sever?

Yonca, topraktan büyük miktarda besin çıkaran bir bitkidir. Genellikle, toprak işleme sırasında günde 50-60 kg alfalfa DAP gübresi uygulanır. Ayrıca, her biçme işleminden sonra hektar başına 8-10 kg amonyum nitrat uygulanmalı ve sulama yapılmalıdır.

Roundup ot ilacı hangi otlarda kullanılır?

Detaylı bilgi için tıklayın. 5 litre yabani ot öldürücü, yüksek kaliteli konsantre Roundup Star, istenmeyen tüm yabani otlar için etkili çözüm. Dar ve geniş yapraklı tüm yeşil otları kurutur.

Ot ilacının etkisi ne kadar sürer?

İlaçlara duyarlı dar yapraklı yabani otların aktif büyümesi 48 saat içinde durur. Otun türüne ve çevre koşullarına bağlı olarak ilacın etkisi bir ila üç hafta içinde ortaya çıkar. Yabancı ot düğümlerinde ve büyüme noktalarında çürüme görülür ve genç yaprakların sararmasından sonra ölüm meydana gelir.

Elma ilacı hangi böcekleri öldürür?

Adızarlı organizmasının kullanıldığı bitkiler Adızar uygulaması ile hasat arasındaki dönemde (YPONOMEuta Malinellus) 14 gün (Eurygaster spp.) 14 gün 14 günbuğdayhubibat hose (Pachytychius Hordei) 14 gün 14 gün Böcek -Böcek

Ayrık otunun ilacı var mıdır?

4. Cynodon kontrolü: Çimlerde en çok soruna neden olan ottur. Kimyasal kontrol için kullanılabilecek bir herbisit yoktur. En iyi kontrol yöntemi fiziksel mücadeledir.

Beyaz sirke yabani otları öldürür mü?

Yabani otları öldürmek için beyaz sirke kullanabilirsiniz ve bahçenizdeki yabani otlara beyaz sirke ve su karışımı püskürterek birkaç gün içinde yabani ot sorununu çözebilirsiniz. Sirkeli suyu çiçeklerin üzerine dökerek tohumları daha kolay çimlendirebilirsiniz. Bir bardak suya birkaç damla sirke eklemeniz yeterlidir.

Ot çıkmaması için ne yapmalı?

Malç, saman, yaprak, odun yongası veya çim kırpıntısı içeren organik veya mineral malzemeden oluşan bir katmandır. Bu malzemeleri kullanarak yabani ot büyümesini önleyebilir ve ayrıca toprağın kalitesini artırabilirsiniz. İyi bir malç katmanı kullanırsanız, bahçenizde yabani ot kalmaz.

Yonca akarı nasıl yok edilir?

Yonca akarlarına yönelik tedavi genellikle kalıntı böcek ilacıyla dışarıdan yapılır, özellikle kapı ve pencerelere dikkat edilir. Bazen haşere kontrol teknisyenleri temelden 1 fit mesafede çim veya malç üzerine granül bir malzeme yayar.

Yoncaya ot ilacı atılır mı?

Ayrıca, ilk yıl iyi bir yabani ot kontrolü, yoncanın güçlü bir şekilde kardeşlenmesini sağlayacak ve seyreltmeyi önleyecektir. Yoncaya karşı güvenle kullanılabilen birçok onaylı herbisit ve dodder pestisiti vardır. Bu konu hakkında bitki koruma bayinize danışabilirsiniz.

Yoncaya kurt ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama zamanı: İklim koşullarına bağlı olarak, RF’de 25 larva veya ergin bulunduğunda, ilk biçmeden 10-20 gün önce kontrole başlamak gerekir. Bölgeden bölgeye ve yıldan yıla değişmekle birlikte, kimyasal mücadele Nisan başı ile 15 Mayıs arasında yapılmalıdır.

Yoncaya ne iyi gelir?

Yonca için yaprak gübresi de verimlilik açısından çok iyi sonuçlar verir, ki bunu elbette doğru ve iyi yaprak gübresiyle elde edebilirsiniz. Yaprak gübrelemesinden sonra DAP gübresi, MAP gübresi, şeker gübresi gibi gübreleri kullanmaya devam etmelisiniz.

Barox ot ilacı hangi bitkilerde kullanılır?

BAROX (İTHAL)Bitki adıZararlıDozaj YONCAAlman papatyası (Matricaria chamomilla)Çıkıştan sonra 150 ml/gün YONCAYabani hardal (Sinapis arvensis)Çıkıştan sonra 150 ml/gün SOYA semizotu (Portulaca oleracea)Çıkıştan sonra 150 ml/gün SOYAJimam pamuğu (Abutilon theophrastii) Çıkıştan sonra 150 g/gün11 satır daha

Ot çıkmaması için ne yapmalı?

Malç, saman, yaprak, odun yongası veya çim kırpıntısı içeren organik veya mineral malzemeden oluşan bir katmandır. Bu malzemeleri kullanarak yabani ot büyümesini önleyebilir ve ayrıca toprağın kalitesini artırabilirsiniz. İyi bir malç katmanı kullanırsanız, bahçenizde yabani ot kalmaz.

Yoncaya böcek ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemini, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında da sürdürmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir