İçeriğe geç

Konya Akören Ne Zaman Ilçe Oldu

Akören ne zaman ilçe oldu?

Adli teşkilatı 1953 yılında Akören bucak merkezi iken kurulmuş, ancak beş yıllık hizmetten sonra 1958 yılında Çumra’ya nakledilmiştir. Akören ilçe olmuş ve 19 Haziran 1987 tarih ve 3392 sayılı kanunla ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Akören hangi boydan?

Diğer yerleşim yerlerinde olduğu gibi bu yörenin halkı da su yetersizliğinden dolayı Akviran’a yerleşmiştir. 7- KAYI BELENİ (KAYIDERESİ) VIRANESİ: Günümüzde de aynı ismi taşıyan bu yerleşim yerinin halkı yukarıda da belirtildiği gibi Oğuzların Bozok koluna bağlı Kayı boyuna mensuptur.

Akören hangi ilçeye bağlıdır?

Akören, Konya şehir merkezine 54 km uzaklıkta bir ilçedir. İlçenin eski adı “Akviran”dır.

Konya Kulu ne zaman ilçe oldu?

1926 yılında bucak olan Kulu, önce Şereflikoçhisar ilçesine bağlanmış, 1933 yılında belediye olarak Cihanbeyli ilçesine bağlanmıştır. 1954 yılında Ankara’nın Haymana ve Bala ilçelerinin bazı köyleri Kulu sınırlarına katılarak Konya iline bağlı bir ilçe haline gelmiştir.

Akören’in nüfusu kaç?

Son yıllarda yeraltı suları ve göletlerden yararlanılarak meyve, sebze ve kavak yetiştiriciliği hız kazanmıştır.

Pehlivanköy ne zaman ilçe oldu?

Halkı hayvancılık konusunda eğitti, ilçeye Atatürk Meydanı’nı ve Mehmetçik Parkı’nı Macar mimarlara yaptırdı, halka spor malzemeleri temin etti. Bir ara Babaeski’ye bağlı bucak olan Pehlivanköy, 1957’de ilçe oldu.

Konya Akören’in rakımı kaçtır?

1.

Hangi boydan olduğumuzu nasıl anlarız?

T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz veya diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarıyla adrese giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Bilgisi Talebi” servisini kullanarak soy belgenizi oluşturabilirsiniz.

Konya hangi boydan gelir?

Yazır Kabilesi: Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çorum, Denizli, Edirne, Eskisehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Sivas gibi farklı illerde Yazır boyları bulunmaktadır. Döğer Aşireti: Döğer aşiretleri Bolu, Afyon, Burdur, Diyarbakır, Hatay, İzmir, Kayseri, Konya, Muğla, Sivas ve Urfa illerinde yaşamaktadır.

Silivri Akören’in rakımı kaçtır?

144 metre / yükseklik

Konya Kulu hangi Türk boyundan?

Dr. (H.Basri Karadeniz) İlçenin yerli halkının çoğu göçebedir. Daha sonra doğunun çeşitli yerlerinden gelen Kürt aşiretleri (Rişvan aşireti, Şeyhbizinli aşireti vb.) ilçeye yerleşmiştir.

Konya’nın en büyük ilçesi hangisidir?

Yüzey alanı yaklaşık 4’tür.

Cihanbeyli adı nereden gelmiştir?

Böğrüdelik’teki Cambeyli aşiretinin ismine uygun olarak Mürseli Efendi ismi Cihanbeyli’ye dönüşmüştür. Cihanbeyli, İç Anadolu Bölgesi’nin orta kesimlerinde yer almaktadır. Bağlı olduğu Konya iline 100 km uzaklıktadır. Tuz Gölü’nün kuzeyinde, batısında yer almaktadır. Konya-Ankara yolu ilçemize canlılık kazandırmaktadır.

Bayramören ne zaman ilçe oldu?

Bayramören, Çankırı’nın bir ilçesidir. Bayramören, Kurşunlu ilçesinin bir bucağı iken; 1972’de belediyeden, 1991’de Kurşunlu ilçesinden ayrılmış; ilçe statüsü kazanmıştır. İlçede 27 köy ve merkezde 3 mahalle bulunmaktadır.

Keçiören ne zaman ilçe oldu?

Keçiören, Altındağ’ın ilçesi iken 1983 yılında ilçe olmuştur.

Urla ne zaman ilçe oldu?

Urla ilçesi 1867 yılında İzmir Vilayeti’ne bağlı ilçe statüsüne kavuşmuş ve ilçe merkezinde ilk belediye teşkilatı 1890 yılında kurulmuştur.

Giresun Doğankent ne zaman ilçe oldu?

1837 yılında Harşit Belediyesi Kürtün-i Bala ilçesine bağlanmıştır. Çeşitli dönemlerde Tirebolu ve Torul ilçelerine bağlı bir belediye iken 1964 yılında HES nedeniyle ismi Doğankent olarak değiştirilmiş ve 25 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı Kanunla ilçe merkezi olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzun Saçlı Escort